hongarije
 
Cursus Nederlands voor Hongaren

FOURTEXT biedt taaltrainingen Nederlands als tweede taal (NT2) aan Hongaarstalige werknemers in Nederland. Goede communicatie op de werkvloer is net zo belangrijk als vakmanschap. Veel Hongaren kunnen hun werk niet optimaal uitoefenen vanwege de taalbarrière.
FOURTEXT is erin gespecialiseerd, om Hongaarse werknemers snel en effectief de Nederlandse taal bij te brengen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze het huiswerk maken en goed voorbereid naar de les komen. Dit wordt altijd gecontroleerd. Wondermethoden bestaan niet, met een goede begeleiding en veel studeren leer je de taal. Hongaren kunnen vrij snel de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Met een spoedcursus Nederlands kunnen ze binnen enkele weken gesprekken voeren in het Nederlands met Nederlandse collega's en vrienden.

Doelgroep: Hongaren die in Nederland werkzaam zijn en de Nederlandse taal willen begrijpen en ook willen spreken.
Ze kunnen van laagopgeleid tot hoogopgeleid zijn. Het geniet de voorkeur om de samenstelling van de groep zoveel mogelijk homogeen te houden.
Locatie: Bij FOURTEXT of bij uw bedrijf.
Tijd: De taaltrainingen hebben geen vaste starttijden. Afhankelijk van de aanmelding wordt er een schema gemaakt.
Aantal lessen: Basiscursus: 20 keer 3 uur of volgens afspraak. Vervolglessen volgens afspraak.
Aantal deelnemers: Maximum 12 deelnemers per groep.
Cursusmateriaal: Zelf geschreven en samengesteld studiemateriaal, dat door Hongaren goed wordt opgepikt. Het studiemateriaal is tweetalig: Nederlands-Hongaars. Van de in die les te leren nieuwe woorden en uitdrukkingen is een Hongaarse woordenlijst bij elke les. Er is ook luistermateriaal bij elke les waarmee de cursisten thuis of in de auto de uitspraak kunnen oefenen. De grammatica wordt in kleine stappen, en veel daarbij horende oefeningen gepresenteerd.
Bijzonderheden: De basiscursus kan aangevuld worden met speciaal lesmateriaal, afhankelijk van het vakgebied van de cursisten. Dit op verzoek van de opdrachtgever. Het belangrijkste doel van de basiscursus is de spreekvaardigheid. Tijdens de Nederlandse taaltraining wordt er aandacht besteed aan de omgang met Nederlanders, de Nederlandse mentaliteit en werkhouding. Naast de taal is de integratie heel belangrijk voor Hongaren die in Nederland komen wonen en werken.
Flexibiliteit: Heeft een bedrijf een speciale wens voor een cursus Nederlands, bijv. extra intensive taaltraining Hongaars, begeleiding op de werkplek of in de praktijk, etc, dan kan hiervoor kan een opzet met offerte aangevraagd worden bij FOURTEXT. Willen de Nederlandse collega’s Hongaars leren? Hier kan FOURTEXT ook voor zorgen.
Prijs: De prijs wordt bepaald afhankelijk van de groepsgrootte, de locatie en het tijdstip.
Wilt u Nederlands leren bij de FOURTEXT? Vraag een prijsofferte aan.